ПОЛИМЕРИНЖЕКТ EOOД

За Вашите специални нужди

Анкерни системи

IBO Анкери

IBO анкерите представляват стоманена оребрена тръба, която едновременно служи за сондажен лост, инжекционна тръба и стоманен носещ елемент (арматурна щанга), т.е. “3 в 1”. В меки почви и в изветрели скални маси, в които се извършва сондиране, се спестява обсадна тръба, за сметка на използването на стабилизиращ разтвор в качеството си и на промивна течност.

Анкерите могат да бъдат изпълнени като пасивни или активни с обособяване на корен и свободна част при прилагане на подходяща изолираща система.

При изпълнението на пасивни анкери производителността е около 2-3 пъти по-висока, благодарение на едновременното промиване с циментов разтвор и стабилизиране на сондажа, отколкото при досега известните начини за сондиране с обсадни тръби.  Възможността за едновременно сондиране, инсталиране и непосредствено инжектиране на анкера съкращава необходимите работни операции, а оттам и времето за монтаж.

Микропилоти

Микропилотите представляват сондажни стоманобетонни пилоти, армирани с високоякостна стомана с кръгло сечение и малък диаметър, като за най-подходяща армировка може да се счита самопробивният анкер. Микропилотите могат да се използват при различни видове почви, като изчислителният товар може да варира от 3 до 200 тона. Това е забелижителна стойност, имайки предвид, че диаметърът им не надвишава 25-30cm. Микропилотите са разумна алтернатива на традиционното пилотно фундиране, особено при строежи в стеснени участъци, със затруднен достъп и малка габаритна височина на съоръжението. Обикновено се предлагат със сравнително малка дължина и се изпълняват с помощта на различни пробивни техники, като необходимите машини са много по-компактни и лесни за придвижване и експлоатация, от тези при работа със стандартни пилоти от армиран бетон. Пробивните техники почти не пораждат вибрации, което ги прави особено безопасни и подходящи за градски условия.

Почвени гвоздеи

Често за поемане на опънни и срязващи напрежения и осигуряване стабилитет на земния масив се подхожда към изпълнение на армиращи пръти или т. нар. „почвени гвоздеи“. Те представляват система от анкериращ прът, инжектиран по цялата си дължина, захванат към масива с опорна плоча или опорен блок, който се комбинира с армиран с мрежа торкрет положен по укрепвания откос. Методът е подходящ при укрепване на тераси, дълбоки изкопи, земни насипи, съществуващи свлачища при следните условия:

  • Всички видове свързани почви с N30 > 9 и IP < 15
  • Несвързани плътни почви с малка кохезия  (>5 кРа), неводонаситени
  • Изветрели скали с подходяща напуканост

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!